Poštovani,

Opštim uslovima kupovine definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

ZNAČENJE IZRAZA NAVEDENIH U UGOVORU O KUPOPRODAJI

Član 1.

1) JELENA VITOROVIĆ PR FISHERMANS SHOP, Trg Svetog Teodora Vršačkog 23, 26300 Vršac, PIB 112374125, šifra delatnosti 4764, koji delatnost veleprodaje, maloprodaje i internet trgovine obavlja pod nazivom “www.fisherman.rs “.

2) ” www.fisherman.rs ” – web stranica je u vlasništvu Prodavca.

3) Korisnici – svaka osoba koja web stranicu ” www.fisherman.rs ” koristi u svrhu ostvarivanja kupovine proizvoda oglašenih na istoj ili dobijanja informacija o pojedinom proizvodu.

4) Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod.

KORIŠĆENJE SAJTA

Član 2.

1) Korisnici prihvataju korišćenje sadržaja sajta ” www.fisherman.rs ” isključivo za sopstvenu upotrebu i na svoju odgovornost.

2) Korisnicima sajta ” www.fisherman.rs ” strogo je zabranjeno korišćenje specijalizovanih programa (robota, crawlera, spidera) radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja ili usporenja sajta.

3) Nedozvoljeno korišćenje sajta ” www.fisherman.rs ” u smislu stava 2. ovog člana smatra se kršenjem pravila i podložno je tužbi.

OPŠTI USLOVI

Član 3.

1) Nakon prijema narudžbe putem sajta ” www.fisherman.rs “, Prodavac je obavezan da izvrši telefonsku ili e-mail potvrdu.

2) Nakon potvrde narudžbe od strane Kupca, narudžba je ne opoziva.

3) Prodavac se obavezuje da naručene proizvode isporuči ispravne i u predviđenom roku.

4) U slučaju bilo kakve promene Prodavac je dužan da obavesti Kupca prilikom telefonske potvrde narudžbe.

5) Sve eventualne promene sem promena vezanih za isporuku se ne odnose na potvrđene narudžbe.

6) U slučaju neusklađenosti cena isporuke navedenih na ovom sajtu sa cenama kurirske službe, o promenama ćete biti obavešteni prilikom telefonske potvrde narudžbe.

GARANCIJA KVALITETA

Član 4.

1) Prodavac garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na proizvodu.

2) Slike proizvoda i opisi ispod slika, mogu se razlikovati od originalnih proizvoda, o čemu je prodavac u obavezi da obavesti Kupca.

3) Cene proizvoda su podložne promeni bez prethodne najave. Prodavac je u obavezi da usmeno putem telefona ili pismeno putem e-maila obavesti Kupca da je došlo do promene cena za traženi proizvod.

4) Davalac garancije, u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliiteta proizvoda.

5) U slučaju neizvršenja obaveze iz stava 2. ovog člana, davalac garancije će zameniti proizvod novim ili vratiti novac.

6) Garantni rok počinje danom prodaje uređaja, koji se unosi u garantni list i overava pečatom i potpisom ovlašćenog prodavca.

7) Kupac gubi pravo na garanciju ako se kvar izazove nepridržavanjem datih upustava za upotrebu i ako su na proizvodu vršene bilo kakve popravke od strane neovlašćenih lica.

8) Da bi se izbegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost Prodavca i Kupca je da izvrše pregled proizvoda i da ukažu na eventualna mehanička oštećenja, u kom slučaju će proizvod biti zamenjen.

Član 5.

1) Svi aparati su pod garancijom i važe prava koja su navedena u garantnom listu.

2) Za sledeće aparate obaveštavamo vas da pravo na besplatno otklanjanje kvarova u garantnom roku stičete uz uslove da je kupljeni uređaj povezan i pušten u rad od strane ovlašćenog servisera.

REKLAMACIJE I POVRAĆAJ ROBE

Član 6.

1) Reklamaciju možete ostvariti u sledećim slučajevima:

  1. Reklamacija prilikom instalacije ili prvog puštanja – ukoliko se prilikom instalacije ili prvog puštanja u rad konstatuje da je isporučeni prozvod oštećen, nekompletan, da ne odgovara specifikaciji ili je neispravan, Kupac ima pravo na reklamaciju. Davalac garancije će popraviti neispravan uređaj, zameniti proizvod novim ili vratiti novac u najkraćem mogućem roku.
  2. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava iz tacke 1. ovog stava Kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, Prodavac je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev Prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.
  3. Reklamacija u garantom roku – davalac garancije u garantnom roku o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka na proizvodu koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim odnosno deklarisanim karakteristikama kvaliiteta proizvoda. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davalac garancije će popraviti pokvareni uređaj, zameniti proizvod novim ili vratiti novac.
  4. U slučaju iz tačke 3. ovog stava Kupac proizvod šalje u servis isključivo na adresu ovlašćenog servisa koja je upisana na garantnom listu. U slučaju slanja proizvoda u neovlašćeni servis proizvod gubi garanciju.

2) Otkazivanje porudžbine – u slučaju otkaza porudžbine Prodavac snosi troškove transporta.

3) Rok za odgovor Kupcu na reklamirani proizvod je 15 dana od dana prijema robe na servis u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Nakon toga, ovlašćeni servis za taj proizvod donosi odluku da li će se Kupcu dati nov proizvod ili će se izvršiti povraćaj novca. Za uvažene reklamacije Prodavac u potpunosti snosi troškove transporta.

4) Rok za povraćaj novca ili zamenu proizvoda novim iz stava 3. ovog člana je 45 dana u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

5) Da biste ostvarili pravo na reklamaciju potrebno je da:

  1. reklamirani proizvod donesete u servis naznačen na garantnom listu u originalnoj ambalaži
  2. da podnesete na uvid original garantnog lista i račun
  3. da date opis neispravnosti
  4. nakon toga, sve informacije o statusu proizvoda koji je na servisu kupac isključivo dobija od ovlašćenog servisa gde je ostavio proizvod.

ZAŠTITA PRILIKOM PLAĆANJA PUTEM INTERNETA

Član 7.

1) Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

2) Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica obavlja na stranicama banke.

3) Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu (broj kartice, datum isticanja, CVV2 ili CVC2 broj i sl.).

PRIVATNOST PODATAKA

Član 8.

1) Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbe.

2) U ime Prodavca obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima a u cilju pružanja kvalitetne usluge.

3) Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje koristimo za marketinške kampanje.

4) Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

5) U nekim slučajevima kada dostavu proizvoda vrši partner Prodavca (kurirska služba), Prodavac deli samo one informacije koje su neophodne za isporuku proizvoda.

6) Svi zaposleni kod Prodavca kao i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

7) Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

8) Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe osim gore navedenih u ovom članu.

SAGLASNOST I PROMENE USLOVA

Član 9.

1) Kupac je obavezan da pre kupovine putem web sajta ” www.fisherman.rs ” pročita ove Uslove kupovine.

2) Prodavac se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani.

3) Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim Uslovima kupovine na ovoj strani.

Hvala Vam na ukazanom poverenju.